Incarnatio - Polska gildia w grze FlyFF na serwerze Clockwork

Incarnatio to gildia założona przez członków gildii StaraGwardia, będącej jedną z najlepszych polskich gildii na przestrzeni lat

• Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Drodzy! Jeżeli jest chęć skontaktowania się ze Starą Gwardią bądź Incarnatio, prosimy zgłosić się na Facebooku do Witold Witowski, lub na maila: witold.witowski@gmail.com

#1 2015-01-20 17:39:23

Wits

Gwardzista, Wcielony

Punktów :   
Nick: Wits
Job: Billposter

Temat powitalny z zarysem funkcjonowania gildii

Witajcie Mili!

Zaczynamy pomału większą organizację projektu, jakim jest Incarnatio. Ci, którzy są z Nami od początku(Gwardziaki) doskonale wiedzą, że zamysłem początkowym było to, aby Incarnatio była gildią na luzie. Mam na myśli to, że czas, który spędzamy w grze, nie jest w jakiś sposób podliczany, aktywność szczególnie wymagana, itd. Wszyscy rozumiemy, że obowiązki jakie się na Nas nałożyły od momentu, kiedy ostatnio wspólnie graliśmy, wymagają większego skupienia się na życiu prywatnym. Niemniej jedna są i tacy, którzy czasu na grę mają więcej, więc i ich wymagania są większe.

Forum powstało głównie po to, aby było widać, ilu Nas tak na prawdę jest. To tutaj będzie Nasze centrum organizacyjne. Jest wiele osób, które grają etapami. Na początku zaczęły z zajawką, później to troszkę opadło. Z doświadczenia wiem, że każdy z Was(bez wyjątków) wróci i będzie grać ponownie.

Parę lat prowadzenia gildii oraz dojrzałość, którą z każdym dniem nabywam, pozwala mi na wyciągnięcie paru wniosków. Oto zmiany, które chciałbym wprowadzić w Naszej nowej wspólnocie:

Rekrutacja - podania nowych użytkowników nie muszą być już tak rozbudowane, jak miało to miejsce niegdyś. Najważniejsze punkty i "wsio". Nie kierujmy się więc objętością podania. Level nie ma znaczenia. Jeżeli okażemy się dobrą społecznością(a wiem, że stać Nas na to), to nawet z totalnego laika zrobimy dobrego gracza. Pomagajmy jak najwięcej, ile się tylko da. I niekoniecznie chodzi mi o dawanie ryby. Wędka jest ważniejsza. Choć z drugiej strony, dodam od siebie, że czasem i tę rybkę trzeba przekazać, żeby rybak miał siłę unieść wędkę. Pamiętajcie, wszystko Wam się kiedyś zwróci. Jak myślicie, dropnąłby Wam rzadki item, gdyby nie wcześniejsze podarowanie komuś penya na deskę? - Lubię tak myśleć.

Aktywność - Jak już wcześniej wspomniałem, każdy z Nas ma coraz mniej czasu na granie. Nie będę się czepiać aktywności i apeluję o to, aby inni tego nie robili. To już nie są te błogie czasy gimnazjum, czy momentami nawet liceum, kiedy mogliśmy usiąść i grać od 14 do 24, często nawet dłużej. Jedynie o co proszę, to o aktywność na forum. Na fejsie siedzimy godzinami, fajnie, gdyby i forum było odpalone. Komunikujmy się. W przypadku, gdyby brakło miejsca w gildii, a ktoś będzie chętny dołączyć, wtedy usuniemy kogoś nieaktywnego, ale tylko i wyłącznie na czas jego nieobecności. Kiedy wróci do gry, nastąpi podmiana za kolejnego nieaktywnego, bądź second chara.

Zadania w Incarnatio - gildia to społeczność. Jak w każdej społeczności, występuje podział na rolę. Cieszy mnie fakt, że wiele osób piszę do mnie z propozycjami, zastrzeżeniami, itd. Wszystko, co uważam za słuszne, staram się wprowadzać w życie. Niemniej jednak, potraktujmy gildię jako dobro wspólne. Wyręczajmy się ile to się tylko da, pomagajmy sobie, wspierajmy. Pamiętajcie, że każda malutka negatywna emocja, może doprowadzić kogoś do nerwowości, więc starajmy się nie prowokować(hm, chyba piszę tutaj w kontekście mojej osoby ). Jeżeli chodzi o role w gildii, to na chwilę obecną widzę to tak. Skład Kingpinów będzie oczywiście zmienny w ramach aktywności danych użytkowników(każdy może się zgłosić, każdy zrezygnować). Ich zadaniem, będzie praktycznie to samo, co zadaniem lidera. Prowadzenie eventów(które zapewne już wkrótce) w razie mojej nieobecności, moderowanie GC(wciąż wymagam kultury języka, to mi zostało i zostanie na stałe. Na TSie nie ma ograniczeń. Sam niestety dużo przeklinam), dbanie o to, aby każdy czuł się dobrze. Dalsze rangi, takie jak Captain, itd. Będą niezbyt znaczące, głównie bazowane na ilości wpłaconego Contri. Nie czujcie się urażeni, każdy i tak wie, kto ile dla Incarnatio robi, bądź zrobi.

To chyba wszystko, co chciałem powiedzieć jako słowa wstępu. Jeżeli coś mi się przypomni, na pewno dopiszę. Chciałbym tylko na koniec jeszcze powiedzieć, że bardzo cieszy mnie fakt, ilu Nas jest. Ilu wróciło do gry(wiem, już w 70% Was nie ma, ale tak jak wspomniałem, wiem, że będziecie... ). Cieszy mnie, że mamy znowu forum - więc przy tej okazji, szczególne podziękowania dla Timmy'ego, który je założył i sprowokował do pracy! Podziękowania składam również dla: Insiego, za póki co największą aktywność spoza wtajemniczonych; Blizziakowi, za pomoc w testach; Zakochanemu, za przypominanie, aby w końcu ruszył temat(dziś też nie mam czasu, no ale siły wyższe); FrozenBlade'owi za to, jak dobrze wpływa na moje samopoczucie.

Piszczie co uważacie za słuszne, co zmienić, co poprawić, co dodać. Proszę też o to, aby zgłosiło się do mnie 5 osób, które chcą się bardziej przyczynić do powstawania i administrowania gildią. Jeżeli chodzi o moje propozycje, to w składzie póki co widzę Timmiego, Blizza, FrozenBlade'a(jako dobrego Anioła ). Czekam na Wasze potwierdzenie.

Z niesamowitą ekscytacją,
Wits aka BedwyR

http://ja.gram.pl/upl/blogi/284977/img_wpisy/2009_28/gimli.png
http://images.tinypic.pl/i/00623/3nsd7r6ekuyq.jpg

#2 2015-01-20 20:46:32

Unlucky

Wcielony

Punktów :   
Nick: UnluckyHoudini
Job: Mag

Re: Temat powitalny z zarysem funkcjonowania gildii

Jestem z wami dopiero od niedawna ale już uważam że atmosfera jest świetna i myślę że spędzanie w takim gronie czasu to czysta przyjemność
Oby było nas jak najwięcej!

Zagorzały fan Chelsea Londyn.
Oraz wierny słuchacz zespołu Slipknot
http://images.tinypic.pl/i/00623/v44jeox953vj_t.jpg

#3 2015-01-20 20:49:36

Wits

Gwardzista, Wcielony

Punktów :   

Unlucky - z takiej postawy jestem zadowolony najbardziej! Bywa lepiej i gorzej, także w razie czego proszę się na to przygotować. W całości jednak nie będziesz żałować. Na dobre chciałbym wszystko rozkręcić tak po 11-12 lutego - wtedy będę miał już wolne od zaliczeń, itd, więc będę mógł się temu wszystkiemu poświęcić bardziej.

#4 2015-01-20 22:14:51

wrobel

Wcielony

Punktów :   

Podejrzewam że nikt nie będzie niczego żałować, ja swoje czasy w SG bardzo dobrze wspominam, super ekipa, super kontakty

http://images.tinypic.pl/i/00623/i29twpaw1vz8.jpg

#5 2015-01-21 00:31:10

Midoro

Wcielony

Punktów :   
Nick: Thrash
Job: Acrobata

Aż serce mi się cieszy jak znowu czytam gildyjne forum <3 Niestety dopóki nie zaliczę jeszcze 2 przedmiotów nie poexpie. Postaram się wbijać na grę. Jeśli nikt inny się nie zgłosi i nikt nie będzie miał nic przeciwko to mógłbym się zgłosić na pomocnika ^^ Jak nie w grze ( chwilowy brak czasu ) to może na forum jako pomoc graficzna? ;>

http://images.tinypic.pl/i/00623/v44jeox953vj.jpg

#6 2015-01-21 02:28:27

Blizzu

Wcielony

Punktów :   
Nick: Blizzakowski
Job: Pałer Reńdżer

Ja jak mam już ikonki z flaja to jestem szczęśliwy . Swoją gotowość meldowałem, chwilo trochę mniej mnie widać, ale to ze względu na próby dorobienia sobie więcej przed tripem na lato^^. Nie mam zastrzeżeń, jedyne na co mam chęć, co już wspominałem to dużo walk z gildiami, brakuje mi Pvp a ta badziewna arena nijak tego nie wypełnia. Bring it on!

#7 2015-01-21 09:23:33

Piuku

Wcielony

Punktów :   
Nick: Piuke
Job: Nie gram ;x

Cześć Gwardziaki
W grze raczej nie zawitam, ale moderować forum mogę się postarać, pełniłem tą role dawno temu na SG, decyzja zależy od was, czy już teraz jest potrzebna pomoc gdy jest więcej adminów od użytkowników .

#8 2015-01-21 19:07:22

Timmy

Administrator

Punktów :   
Nick: Ikar
Job: Knight

Witam również Gwardziaczków
Piuku, adminów narazie jest tylko dwóch Póki co, nie ma za bardzo co moderować, trzeba najpierw trochę naspamić

#9 2015-01-22 16:17:18

Zakochany

Gwardzista, Republikanin, Wcielony

Punktów :   
Nick: Zakochany
Job: BJ

Tak wiec zaczynam :-)
Uważam ,że rangi w gildii powinny miec znaczenie i im ktoś ma wyższą tym bardziej powinien na nia zasłużyć tak wiec proponuje aby;
Supporter- był przyznawany aktywnosc oraz qi(jest to aktywnosc w wbijaniu lvl gildii) ludzie bez np;50k contri nie powinny miec żadnej rangi, dzieki temu ludzie celujący wyżej bede musieli wpłacić qi a to spowoduje ze chcąc nie chcąc lvl gildii bedzie rósł.
Capitan- qi ta sama ilosc co supporter badz wiecej ale przedewszystkim aktywnosc oraz zaangażowanie w gildiie, forum. Uważam ,że capitan powinien miec możliwosc rekrutowania graczy gdyż jak sam powiedziałes ludzie różnie sa ograniczeni czasowo. Capitan powinien byc wybrany rozsądnie aby nie dodawać byle kogo ale ludzi z którymi da sie grac(nie chodzi tu o lvl i eq tylko o charakter i chec wspólnej gry)
KingPin- powinien miec pełne zaufanie od lidera oraz ludzi z gildii, stale pomagać w ulepszaniu gildii oraz wykazywać chęci(oraz działać) do organizowania czasu na eventy, pomoc, porady.

Im wyższa ranga tym większe zaufanie i możliwosc bo jednak jest różnica miedzy supportem a capitanem a przyznawanie tych samych rank tak poprosu za nic nie jest dobrym pomysłęm. Ludzie musza miec cel do którego chca dojść wprzeciwnym razie w więkscosci staja się obojetni.

Lider-Uważam ,że powinien kilku zaufanym osobą podać numer tel.(takim którzy nie będą tego numeru nadużywać) gdyż tylko lider może wywalić kogoś z gildii a z doświadczenia wiem ,żę czesto wymaga to szybkiej interwencji biorąc pod uwage ilu i jacy gracze grają z nami na EU.(chodzi mi o wszystkich polakow nie tylko o gildie a napewno dużo os sie przewinie przez gildiie)

Temat kolejny: pomoc dla graczy dać wędke ... ? dobre i nie ... dać wędkę można osobie która juz łowiła i wie ,że sobie z tym poradzi a poprostu jej brak czasu na zrobienie wędki może ją ograniczać ... Na Tanukim wraz z trollem i pawłem pomagalismy ludzią często w ten sposób ,że z 50lvl w 2-3h robilismy im 80-90lvl ... czego oczywiscie nie mogli juz przetrwać. Jeżeli dostajesz 1% za moba a pożniej ktos ci da 30-40lvl bez użycia większej aktywnosci z jego strony i zaczniesz expic gdzie dostajesz 0.05% za moba to odrazu to zniechęca graczy którzy wczeniej nie mieli takich lvl. Graczy którzy chcą taką pomoc jest mnóstwo a i tak później kończą gre. Można stracić niesamowitą ilosc czasu na nic... Ja nie bede już tak czasowy jak kiedys wiec poprostu ostrzegam ludzi chętnych do pomocy ,żę to nie tedy droga. Lepiej poprostu wyjaśnic komus mechanike gry, możliwosc zarobku,dropu itp,itd.

Podanie; także uważam ,że powaga podania nie ma większego znacznie lecz powinno być poparte przez ludzi z gildii w ciągu np;3dni. po 3 dniach lider,bądz ktoś inny zamyka jego temat i sprawdza czy ktoś był sprzeciw i czy podał konkretny powód. Jeżeli ktoś sie nie zgadza na nowego członka gildii to powinno być to sprawdzone dlaczego. stąd też uważam ,że wiecej os powinno mieć możliwosc dodawania do gildii gdyż ludzie nie lubią czekać a gdy wyjdzie sytuacjia gdy nie bedzie ani jednej z 4/5 os z możliwosciami rekrutowania to przyszli/niedoszli gracze mogą sie zniecierpliwisc i zrezygnować.

Ilosc kont i graczy w gildii- jeżeli 2'gie konto jest w gildii to powinno miec one swoje przeznacznie. Możliwosc robienia cw,colloseum itp. Jeżeli ktoś chce mieć konto w gildii tylko dla iconki to nie jest to potrzebne a wręcz przeszkadza.osoby mające dwa konta w gildii powinny miec napisane przy koncie pomocniczym nickname 1'szej postaci. Dzieki temu można wiedzieć czyje konto jest czyje i nie dać się nabrac na rózne triki.

Eventy; Powinien powstać temat na forum gdzie ludzie wpisywali by swoje pomysły na eventy a ludzie by wyrażali o nich swoje opinie i chęci do aktywnosc. Robienie raz na 2 miesiace nudnego eventu nie da nic a nawet przekona ludzi ,że gildia nie ma ambicji i nie warto tu być. Sam posiadam setki pomysłow(większosc sprawdzonych i udanych) eventy powinny być dość często lecz nie powinny być długie aby nie zakłucać graczą czasu na exp,farm,drop ,uważam również ,że powinny być zapowiedziane na forum conajmniej 2 tygodnie wczesniej.(data,godzina) można by zrobić jakis grafik eventów na miesiąc,2 do przodu.
Możliwosc zarobku na eventach napewno zachęci graczy do brania w nich udziału.

A teraz co do propozycji; Osobiscie poparłbym tylko FrozenBlade. Powód ?
Jest on jedyny najbardziej aktywny który czasowo by sie nadawał. Jego zaufanie i doświadczenie musisz sam ocenic gdyż nie znamy sie jeszcze zbyt dobrze. Timmy - jeżeli masz zaufanie i go znasz to myśle ,że równiez by sie nadawał ale to juz nie moja kwestia. (posiadanie wielu kont w wielu gildiach ma różne powody więc jeżeli sie znacie i mu ufasz to ja również go poprę.) Blizzakowski ? z całej tej 3'ki znam tylko jego. Można z nim porozmawiać,żartować, zna sie na grze, chętny do pomocy leczy jest to człowiek widmo ;x co w moim przekonaniu go narazie skreśla. mało jest na grze, a jak jest to afk ;p (Wybacz blizu)

Narazie tyle starczy

Pozdrawiam; Zakochany

http://images.tinypic.pl/i/00623/9hzsim692w7e.jpg

#10 2015-01-22 19:55:01

Wits

Gwardzista, Wcielony

Punktów :   

Zakochany napisał:

Uważam ,że rangi w gildii powinny miec znaczenie i im ktoś ma wyższą tym bardziej powinien na nia zasłużyć tak wiec proponuje aby;
Supporter- był przyznawany aktywnosc oraz qi(jest to aktywnosc w wbijaniu lvl gildii) ludzie bez np;50k contri nie powinny miec żadnej rangi, dzieki temu ludzie celujący wyżej bede musieli wpłacić qi a to spowoduje ze chcąc nie chcąc lvl gildii bedzie rósł.
Capitan- qi ta sama ilosc co supporter badz wiecej ale przedewszystkim aktywnosc oraz zaangażowanie w gildiie, forum.

Do tego miejsca zgadzam się w stu procentach. Faktycznie, rangi mogłyby być tak poustawianie, a nawet ilość Contri którą podałeś jest odpowiednia. Podoba mi się ten plan. Podejrzewam, że wdrożymy go w życie. Co do zaangażowania w forum, rozumiem, że mamy na myśli jakąś pomoc przy nim? Od każdego z Wcielonych wymagałbym jednak uczestnictwa w życiu forumowym. To zawsze działało na plus.

Zakochany napisał:

Uważam ,że capitan powinien miec możliwosc rekrutowania graczy gdyż jak sam powiedziałes ludzie różnie sa ograniczeni czasowo.

Teraz, odkąd mamy forum, rekrutacja będzie przeprowadza w większości przypadkach(nie licząc naszych dobrych znajomych, których możemy polecić - wedle reguły które przedstawiałem większości na na początku powstawania gildii) tutaj, na forum - tak jak później napiszesz, lider będzie mieć ostatnie słowo, więc przy okazji zamykania tematu, po prostu wejdzie się na flaja i doda rekruta. Kingpini oczywiście również będą mogli to zrobić, czasem wyręczając.

Zakochany napisał:

KingPin- powinien miec pełne zaufanie od lidera oraz ludzi z gildii, stale pomagać w ulepszaniu gildii oraz wykazywać chęci(oraz działać) do organizowania czasu na eventy, pomoc, porady.

Pełne zaufanie - pewnie, że tak. Chociaż zanim do tego dojdzie, musi minąć sporo czasu. Póki co, pełne zaufanie mam tylko dla ludzi, którzy grali za moich czasów w SG. Wiem czego mogę od nich wymagać i czego się spodziewać. Pomoc w organizowaniu rzecz jasna to będzie jeden z ich zadań. Będę o to prosić niejednokrotnie. Jeśli chodzi o porady, to proszę wszystkich graczy o wzajemną sobie pomoc merytoryczną.

Zakochany napisał:

Im wyższa ranga tym większe zaufanie i możliwosc bo jednak jest różnica miedzy supportem a capitanem a przyznawanie tych samych rank tak poprosu za nic nie jest dobrym pomysłęm. Ludzie musza miec cel do którego chca dojść wprzeciwnym razie w więkscosci staja się obojetni.

Bardzo trafnie. Po raz kolejny przekonałeś mnie do słuszności rangi.

Zakochany napisał:

Lider-Uważam ,że powinien kilku zaufanym osobą podać numer tel.(takim którzy nie będą tego numeru nadużywać) gdyż tylko lider może wywalić kogoś z gildii a z doświadczenia wiem ,żę czesto wymaga to szybkiej interwencji biorąc pod uwage ilu i jacy gracze grają z nami na EU.(chodzi mi o wszystkich polakow nie tylko o gildie a napewno dużo os sie przewinie przez gildiie)

W SG nie było z tym problemów i mam nadzieję, że i tutaj ich nie będzie. Wystarczy przeprowadzić rzetelną rekrutację, wiedzieć kogo się dodaje, a i rekrutowi powiedzieć, jakie warunki u Nas panują. Skoro godzi się na nie, a i my godzimy się na przyłączenie go do Incarnatio, to problemu z takimi sytuacjami nagłego kicka nie będzie. Zdarzają się wyjątki, prawda, lecz wtedy z grubsza okazuje się tak, że awanturnik sam odchodzi. W każdym razie, w porządku, jeżeli będzie potrzeba, numer podam. Zresztą - widnieje na fejsie.

Zakochany napisał:

Temat kolejny: pomoc dla graczy dać wędke ... ? dobre i nie ... dać wędkę można osobie która juz łowiła i wie ,że sobie z tym poradzi a poprostu jej brak czasu na zrobienie wędki może ją ograniczać ... Na Tanukim wraz z trollem i pawłem pomagalismy ludzią często w ten sposób ,że z 50lvl w 2-3h robilismy im 80-90lvl ... czego oczywiscie nie mogli juz przetrwać.

Dawanie wędki to broń Boże pomaganie komuś we wbiciu lvla! Ludu, nie robimy tego! Zwłaszcza nowym graczom. To niszczy strasznie. Tak jak zresztą Zako napisałeś. Wiadomym jest jednak, że choćby przy okazji eventu, kiedy można sporo czasu zaoszczędzić, to nie robimy problemu. Ale jeżeli ktoś wie, że w 2 dni idzie wbić Mastera, czy też Hero, to chyba to już nie jest ten gracz ze słabszym doświadczeniem. Pomagajmy świadomie.

Zakochany napisał:

Lepiej poprostu wyjaśnic komus mechanike gry, możliwosc zarobku,dropu itp,itd.

Dokładnie to jest ta wędka, o której mówiłem.

Zakochany napisał:

Podanie; także uważam ,że powaga podania nie ma większego znacznie lecz powinno być poparte przez ludzi z gildii w ciągu np;3dni.

Wiadomo, stare, poczciwe zasady rekrutacji, jakie panowały u Nas do tej pory. Jednak podanie idzie zamknąć nawet w 3h(choć w SG zawsze dawaliśmy ten dzień na przespanie). Temacik zamykamy z momentem, kiedy większość aktywnych graczy się wypowie i nie będzie żadnego znaku zapytania, czy sprzeciwu.

Zakochany napisał:

Ilosc kont i graczy w gildii- jeżeli 2'gie konto jest w gildii to powinno miec one swoje przeznacznie. Możliwosc robienia cw,colloseum itp. Jeżeli ktoś chce mieć konto w gildii tylko dla iconki to nie jest to potrzebne a wręcz przeszkadza.osoby mające dwa konta w gildii powinny miec napisane przy koncie pomocniczym nickname 1'szej postaci. Dzieki temu można wiedzieć czyje konto jest czyje i nie dać się nabrac na rózne triki.

Z Nicknamem jasne - podziałamy w ten sposób. Rzadko już się chyba zdarza, żeby ktoś chciał mieć chara w guild dla ikonki. Jasne jest, że głównie chodzi o chat. Nie będę się czepiać, jeżeli ktoś będzie chciał mieć Vaga na czas expienia w gildii, dla kontaktu(może komuś np. podstawiać ). Póki jest miejsce, to można chary dołączać. Jeżeli wiemy, że nie będziemy z chara korzystać - wychodzimy nim z gildii. Jeżeli zdarzy się sytuacja, że braknie miejsca dla nowego rekruta, wtedy w miarę możliwości dojdziemy do porozumienia, czyjego second chara kicknąć.

Zakochany napisał:

Eventy; Powinien powstać temat na forum gdzie ludzie wpisywali by swoje pomysły na eventy a ludzie by wyrażali o nich swoje opinie i chęci do aktywnosc. Robienie raz na 2 miesiace nudnego eventu nie da nic a nawet przekona ludzi ,że gildia nie ma ambicji i nie warto tu być. Sam posiadam setki pomysłow(większosc sprawdzonych i udanych) eventy powinny być dość często lecz nie powinny być długie aby nie zakłucać graczą czasu na exp,farm,drop ,uważam również ,że powinny być zapowiedziane na forum conajmniej 2 tygodnie wczesniej.(data,godzina) można by zrobić jakis grafik eventów na miesiąc,2 do przodu.
Możliwosc zarobku na eventach napewno zachęci graczy do brania w nich udziału.

Jasne, chociażby taki COTW( https://www.youtube.com/watch?v=p-nozbjTWpA - https://www.youtube.com/watch?v=zfSQu6oxW9k ) będzie miał u Nas miejsce. Hide'n'seek, czy też wcześniej nazywany - SGrace(dziś pewnie będzie to Inci-race, lub coś w tym stylu ) również. Jestem otwarty na nowe propozycje. Z dośw. wiem, że COTW troszkę czasu zżera, ale w większości ludzie dobrze się przy nim bawili. Rzadko odbieram czas na eventy gildyjne w czasie eventów flajowych. Rośnijmy w siłę kiedy tylko się da. Nagrody oczywiście były zawsze i będą. Jednak każdy będzie się na nią składać, tak jak to było w SG - wejścióweczka za jakieś śmieszne pieniądze, a pierwsze trzy miejsca nagroda. Niejednokrotnie zdarzało się tak, że ktoś dawał również coś od siebie. Jeżeli ktoś nie miał kasy to również go to nie wykluczało(zresztą, doskonale widać kto ma, kto nie), dlatego też takie osoby brały udział. Nikt się nie buntował.

Co do grafiku, to dwa miesiące na przód na pewno nie. To zbyt długo okres, żeby go planować. Tydzień przed jest wystarczające, a i tak pewnie nieraz okaże się dopiero dzień przed, że jednak ktoś nie może wpaść. Eventy jednak będą miały miejsce w miarę możliwości o tej samej porze dnia i tygodnia, więc ludzie będą mieli mniej więcej przygotowane, co i kiedy może się stać.

Jeżeli chodzi o propozycję na Kingpinów - przyjąłem, dzięki.

Dzięki za wypowiedź i podpowiedzi.
Wszystko czytam i analizuję Ludki. Gildia jest dla Was. Stwórzmy jak najbardziej odpowiednie warunki.

#11 2015-04-02 20:09:22

ALoeGarten

Wcielony

Punktów :   

Witam

Incarnatio

Stopka forum

RSS